Internet pentru incepatori

Īncepind cu data de 16 04 2002 noua versiune a acestui site poate fi gasita pe www.primulpas.ro 


Prima pagina ]

 

Funtastic.ro

Prima pagina
Internet
Configurare PC
E-mail
World Wide Web
Download
Carte de oaspeti
Feedback
Links 


 

Citatul saptamanii

" Cand nevasta-mea imi face un cadou, am 2 surprize : in primul rand cadoul, in al doilea rand ca tot eu il platesc. "

Maurice Donnay 

Arhiva

 

Autoresponder ( email automat /email la cerere ) 

Articol de Dan Paunescu , mailto: onebizro@hotmail.com
Webmaster : http://www.onebiz.8m.net


Autoresponderul ( mailbot sau infobot ) nu reprezinta practic o metoda de promovare a unui sit web ; poate fi considerat un mijloc eficient si necostisitor (uneori gratuit ) pentru realizarea acestui lucru . El este de fapt o adresa e-mail speciala care este programata sa furnizeze instantaneu un raspuns email preformatat , de fiecare data cand primeste un mesaj la adresa respectiva .

 

Cum lucreaza un autoresponder ?

Dupa citirea unei pagini web sau a unei reclame publicitare, un potential client se decide sa va contacteze pentru obtinerea de informatii suplimentare . De fapt adresa unde este directionat clientul respectiv nu este adresa proprie de email . Aceasta reprezinta adresa unui autoresponder pe care l-ati setat in prealabil .

Cand o persoana trimite un email la adresa specificata , va primi in cateva minute documentul pe care l-ati plasat anterior in autoresponder .
In acelasi timp , veti primi un email de confirmare in care vor fi specificate :

·         adresa solicitantului

·         data si ora la care a fost facuta cererea

·         alte informatii introduse in mesajul persoanei respective

Setarea unui autoresponder nu este un lucru complicat . Inainte de instalarea acestuia trebuiesc luate in considerare doua aspecte :

1. Mesajul se va scrie folosind un editor text bazat pe codul ASCII , ca de exemplu Windows Notepad sau Wordpad .Apoi , cu comenzile Copy si Paste se va copia in formularul setat initial . Astfel , mesajul respectiv nu va sa contina caractere ilizibile in anumite programe email .

2.      In mesajul pre-formatat trebuie sa nu existe mai mult de 60-70 de caractere pe linie , pentru a evita liniile prea lungi si a putea fi citit mai usor .

Odata ce ati ales compania al carei serviciu vreti sa-l folositi , trimiteti prin email , la adresa indicata , textul pe care vreti sa-l returneze celor interesati .

 

Avantajele folosirii unui autoresponder

Acesta preia sarcina dificila de a raspunde la toate cererile de informatii.
Sa presupunem ca ati plasat o reclama publicitara intr-un ziar electronic si dupa aceea veti primi zilnic 100 de cereri pentru informatii suplimentare . Daca veti raspunde manual la aceste cereri , veti avea o sarcina destul de dificila . De aceea , puteti sa folositi un autoresponder in care sa plasati un raspuns standard la toate intrebarile solicitantilor. In acest mod , cititorul nu va mai fi nevoit sa va viziteze situl din nou sau sa va bombardeze cu emailuri . De asemenea , el va evita pierderea de timp si bani care sunt necesari accesului online iar mesajul primit poate fi copiat , tiparit , indosariat etc .
Un alt motiv pentru care este indicat sa aveti un autoresponder este ca veti putea sa capturati adresele email ale vizitatorilor , putand in acest fel sa realizati o baza de date care va va fi extrem de utila in campania de marketing prin email . Ullterior veti putea sa transmiteti si alte mesaje promotionale.

In plus , puteti sa personalizati linia SUBJECT iar mesajele respective pot fi setate pentru a fi livrate la anumite intervale de timp .

 

Caracteristici tehnice

Un autoresponder bun ar trebui sa dispuna de urmatoarele facilitati si optiuni :

v      sa ofere posibilitatea de a schimba imediat continutul unui mesaj

v      sa nu existe o limita la dimensiunea unui mesaj . Acest lucru va ofera mai multa flexibilitate in crearea materialelor publicitare .

v      sa nu existe o limita a numarului de cereri si " autoraspunsuri " Atunci cand veti primi multe mesaje nu veti fi deloc incantat sa vi se ceara plata pentru raspunsurile suplimentare

v      sa trimita o copie a fiecarui mesaj care soseste pentru a putea realiza o baza de date a potentialilor clienti

v      sa ofere posibilitatea actualizarii setarilor initiale fara a vi se cere o taxa suplimentara pentru acest lucru

v      raspunsul la o cerere sa fie procesat rapid ( in mod normal , cateva minute )

v      emailul de confirmare trebuie primit intr-un interval de cateva minute de la transmiterea cererii . El poate fi transmis la orice adresa aleasa initial de catre beneficiar

 

Bineinteles ca toate aceste facilitati pot fi obtinute numai in cazul cumpararii unui autoresponder performant .In acest caz , costul mediu anual se situeaza intre 20 - 50 USD . Exista insa si autorespondere care ofera multe din aceste optiuni in mod gratuit .

 

Folosirea autoresponderului in marketingul online

Autoresponderul este o unealta foarte puternica in marketingul pe Internet . Folosirea lui duce la o crestere constanta a productivitatii prin automatizarea intregului proces de vanzare si reducerea sarcinilor cotidiene . In acelasi timp , furnizeaza informatii imediate potentialilor clienti sau asigura service pentru cei care au cumparat deja un produs . Toate acestea vor duce in final la o crestere a profitului cu cel putin 20-25 % anual .

Puteti folosi un email automat pentru a transmite o oferta generala cuprinzand informatii referitoare la liste de produse si preturi actualizate sau diverse alte conditii comerciale .
De asemenea puteti transmite potentialilor clienti informatii suplimentare gratuite sau articole despre produsul sau serviciul pe care-l promovati .
Cateva exemple despre modul cum poate fi folosit autoresponderul intr-o campanie de marketing pe Internet , sunt prezentate in continuare :

Ø       " Informatii generale despre compania noastra ... "

Ø        " Daca doriti sa va abonati la ziarul nostru electronic ..."

Ø        " De Pasti , oferta noastra speciala este ... "

Ø        " Ne cerem scuze , dar suntem in vacanta pana pe data de ... si nu va putem raspunde solicitarii ... "

 

Nu trebuie uitat ca daca raspunsul furnizat nu este bine redactat si formatat , nu se realizeaza scopul propus de atragere a clientilor .

 

Unde se poate gasi un autoresponder ?

Exista mii de locuri pe Internet unde il puteti gasi . Este suficient sa tipariti cuvantul autoresponder intr-un motor de cautare pentru a gasi foarte multe adrese web.
Puteti gasi atat autorespondere gratuite cat si contracost . Singurul dezavantaj in acest din urma caz este ca mesajul transmis va contine o reclama publicitara la sfarsitul fiecarui mesaj.

Cateva adrese web unde puteti gasi mai multe informatii si de unde puteti sa setati un autoresponder  , sunt prezentate in continuare :

http://www.aweber.com
http://www.autobots.net
http://www.autoresponders.com
http://www.autocontacter.com
http://www.automailer.com
http://www.myreply.com
http://www.sendfree.com
http://www.mailboost.com
http://www.freeautoresponders.net
http://www.getresponse.com
http://www.myautobot.com
http://www.responders.com
http://www.smartbotpro.net
http://www.sendthis.com
http://www.ultimateresponse.com

 

 

-------------------------------------------------------------------
Dan Paunescu , mailto: onebizro@hotmail.com
Webmaster : http://www.onebiz.8m.net
Prima afacere pe Internet
Vreti sa incepeti o afacere online si nu stiti cum sa procedati ?
Acum  aveti la dispozitie o multime de informatii utile despre proiectarea , publicarea si promovarea siturilor web , editarea cartilor electronice , programe afiliate si comert electronic .
"Before doing something perfect, do something perfectible! " -Bill Gates , Patronul Microsoft
-------------------------------------------------------------------

 

Ultima actualizare : 03.11.2001

Pentru orice sugestie contactati-ne la primulpas@home.ro

© 2001-2002 Adrian Andrisan, Bogdan Manolea . Toate drepturile rezervate .